sobota 28. ledna 2017

Mega spotřebováno za říjen, listopad a prosinec 2016

Krásný den, jak se máte? Snad užíváte krásné slunné soboty a pokud ne, doufám, že vás potěší tohle mega spotřebováno, kde se dozvíte jaké produkty za to stojí a od jakých dát naopak ruce pryč.

Pleťový olej Avenia od značky Saloos jsem bohužel nestihla spotřebovat "v termínu" a tak když propadla jeho expirace, domazala jsem ho na tělo. Složení bylo super - jojobový, šípkový a brutnákový olej, esenciální olejíčky, vitamíny a lecitin. Bohužel nijak skvěle na mou pleť nepůsobil. Byl příjemný, to ano, ale pro mne je nanášení olejů moc zdlouhavé a pracné a vždy mám pokožku mastnou, což nemám ráda. To jsou ale jen mé subjektivní preference a ten kdo oleje naopak miluje, by s ním rozhodně mohl být spokojen, já ale v péči nadále upřednostňuji krémy.

Hodnocení: 5/10
Konopný olej Hemp jsem naopak měla ráda moc. Přelévala jsem si jej vždy do menší lahvičky a sloužil mi jako odličovač. Co se odličování týče, tam naopak na oleje nedám dopustit. Nepoužívám žádné micelárky, olej dá jednoznačně dolů jakýkoliv make-up. Navíc konopný je velmi zdravý, hojivý, neucpává póry a je vhodný i na mastnější pokožku, jakou mám já.
Hodnocení: 8/10
Čistící proužky Rival de Loop jsou tu už asi po sté. Kupuji stále dokola a účinkují skvěle. Nemám jim co vytknout.
Hodnocení: 9/10

Alverde měsíčkový balzám na rty je vynikající a vždy mám jeden v zásobě. Zatím jsem neměla lepší balzám. Je nádherně výživný, na rtech poměrně dlouho vydrží, má přírodní složení a rty mi dá vždy do kupy. Rozhodně doporučuji. Navíc stojí jen kolem 50,- Kč, což je za tak skvělý produkt vážně super.

Hodnocení: 10/10
Everyday Minerals minerální make-up jsem měla ve vzorku a bože díky díky že jsem si nekoupila celé balení, protože tohle na mou pleť vážně nefungovalo. Byla to naprostá hrůza. Zvýraznil a vlezl do každého póru a linky, příšerně jsem se po něm leskla a vypadala rozhodně hůř než kdybych šla ven úplně odlíčená. Musím říct že tímto pokusem jsem zároveň ukončila mou touho po minerálních make-upech a už nemám zájem je zkoušet. Tohle zkrátka bylo příšerné. Bodík dávám jen za přírodní složení.
Hodnocení: 2/10
Avon MagiX podkladová báze. Tak abychom zůstali u hrůzných produktů, tohle byla pekelná věc. Báze naprosto narvaná silikony a dalšími neblahými ingrediencemi. Pleť se pod ní doslova dusila. Nevím co mě to napadlo tohle vůbec kupovat a zkoušet. To jsem musela být úplně mimo :-) Vyzkoušela jsem ji párkrát, pleť mi po ní zčervenala a tak nějak byla z téhle báze úplně vyřízená, což obzvlášť při slavnostních příležitostech, kdy použijete bázi, aby byl make-up dokonalý, opravdu nechcete. Vyhodila jsem tedy celé balení do koše a se silikonovými bázemi nadobro skončila.
Hodnocení: 1/10

Regenerační krém Gelee royale od pana Karla Hádka obsahoval, jak už název napovídá, mateří kašičku, což je moc zdravá ingredience, tak proč ji nepoužít i na pleť. Složení je u této kosmetiky přírodní, krém byl příjemný, dobře se roztíral i vsakoval, neucpával póry a používala jsem jej převážně na noc. Pleť se mi po použití leskla, takže na den jsem preferovala něco lehčího, na noc, nebo na dny kdy jsem byla doma, byl skvělý.

Hodnocení: 7/10
Jalovcová pleťová voda od téhož výrobce byla rozhodně moc fajn. Kupuji již v celku pravidelně a po pravě nevidím rozdíl mezi jednotlivými druhy. Tuším že jsem měla už tea tree, levanduli a další. Používám většinou ráno na vyčištění pleti a poté nanáším krém. Složení opět přírodní, jak jinak.
Hodnocení: 8/10

Alverde sprchový gel máta a bergamot božsky voněl. Tohle si rozhodně zaslouží pozornost. Pleť nevysušoval, složení je přírodní no a ta svěží vůně mě opravdu dostala. Rozhodně někdy koupím znovu.

Hodnocení: 9/10
Kneipp olej do koupele Sweet Dreams voněl moc hezky, lahvičku jsem měla cca na 3 koupele. Vodu barvil do modra a rozhodně byla koupel s ním příjemným relaxem.
Hodnocení: 6/10
Alterra šampon pro lesk vlasů je takový průměr. Vlasy umyl pěkně, vůně byla neutrální, složení přírodní, to vše by bylo skvělé, bohužel opět mi vysušoval pokožku hlavy. Pokud ale se suchou pokožkou hlavy a lupy nemáte problém, rozhodně by vám mohl vyhovovat. Pro mě bohužel není. Dopotřebovala jsem ho, ale další už si nekoupím. Momentálně stále hledám šampon, který mi pokožku hlavy bude hydratovat a budu vděčná za vaše tipy.
Hodnocení: 5/10


Regenarační krém Isolda obsahoval olivový olej a tea tree, krom toho ale složení stálo za starou bačkoru. Používala jsem jej jen na ruce a chodidla, kde svou službu tak nějak plnil. Od někoho jsem jej dostala a snažím se vše spotřebovat a nevyhazovat, pokud to není nutné (viz. hrůzná báze :-) ). U těchto krémů tipu Indulona mi vždy vadí parfemace, která nevím proč není vůbec hezká a navíc silná. Pokud by byla jemnější, určitě by bylo použití příjemnější.
Hodnocení: 4/10
B.U. Hippy Soul byla svěží citrusová vůně vhodná na jaro/léto, kdy jsem ji i převážně vypotřebovala, pak už se na dně krčil jen zbyteček a tak jsem jí dala šanci i na podzim abych uvolnila místo novým přírůstkům. Vůně je rozhodně fajn, tato značka mi i dlouho drží, mám ale jiné oblíbencem jak od B.U., tak od jiných značek a tak tuto hodnotím jen jako lepší průměr.
Hodnocení: 6/10
Wilkinson Xtreme 3 jsou jednorázová holítka, která já tedy mám určitě tak na měsíc používání (jedno holítko na měsíc myslím), takže mi balení vydrží rozhodně půl roku i déle. Jsem s nimi moc spokojená. Začala jsem si je kupovat na základě nějakého testu, ve kterém zvítězily a už jsem u nich zůstala.
Hodnocení: 9/10

Tužka na oči Koh-I-Noor je naprostou klasikou. Kupuju jí v obchodní domě Prior, který v našem městě stojí už od dob komunismu a rozhodně stejně dlouhou dobu v něm prodávají i tyto legendární tužky na oči. Myslím že se vyrábí v hnědé a černé barvě. Já kupuji černou variantu a používám na obočí. Tužka je totiž tvrdší, takže s ní nedopadnete jako Brežněv, ale kreslí spíše jemně. Jako oční linky ji nepoužívám, ale na obočí je super.
Hodnocení: 8/10
Řasenka Miss Sporty Studio Lash Dark Lasher je prostě vynikající. Za cenu kolem 60,- Kč dostanete výbornou řasenku, se skvělým plastovým kartáčkem, která neopadává, dobře se odličuje, řasy oddělí, zahustí i prodlouží. Kupuji stále dokola.
Hodnocení: 9/10
Řasenka na obočí Essence Make me brow je další vynikající produkt. Obočí lehce obarví a zvýrazní, zafixuje chloupky, má maličky kartáček, se kterým se skvěle pracuje a vydrží mi dobrý půl rok každodenního používání. Opět nemám co vytknout a kupuji neustále.
Hodnocení: 9/10
Vlastně tyto 3 produkty + pudr mi naprosto stačí pro můj běžný přirozený make-up, který nosím např. do práce. Dalo by se říct, moje svaté grály, které opravdu mohu doporučit.

4 komentáře:

  1. Konopný olej je super a od Hádka mám svou první věc-mycí olej na intimní partie, tak uvidíme, jak se osvědčí :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat
  2. Alverde balzám je ten typ, který si pořídím po cestě, když marně obracím kabelku naruby a uvědomím si, že jsem si něco na rty zapomněla přibalit. Měsíčkový balzámek je prostě jistota :-)

    Jo a tu pekelnou věc od Avonu - tak nad tou jsem kdysi vážně uvažovala! Ani nevím, který hlásek v hlavě mi to rozmluvil... Jak tak čtu, asi to bylo dobře :-D

    Bebe

    OdpovědětVymazat

Všem moc děkuji za komentáře, velmi si jich vážím. :-)