čtvrtek 16. června 2016

Jarní maskování - masky pro smíšenou a mastnou pleť

Krásný den! Abychom měli naši pleť krásnou a čistou, je dobré, čas od času jí dopřát něco navíc a tím je pro mě maska. Obzvlášť mastnější pleť s rozšířenými póry má tendenci k různým nedokonalostem a tak většina masek, které vám dnes ukážu budou čistící.

Masku se snažím používat alespoň 1x za týden a jak jsem již zmínila, většinou dávám přednost čistícím. Jako první tu mám přírodní zástupce masek a mé oblíbené 2 druhy jílů - růžový a marocký.
Používání masek z jílů je velmi jednoduché, stačí je smíchat s vodou a pokud budete chtít, i s kapkou vašeho oblíbeného pleťového oleje. Na pleti je nechávám zhruba 10 min a poté smyji vodou, přičemž se jíl postará také o velmi jemný peeling. Jíly lze používat také na celou pokožku těla i na vlasy.
Růžový jíl pochází z Francie, kde ho po vytěžení usuší na slunci. Obsahuje křemík, hořčík, železo a další důležité látky. Tento typ jílu bych doporučila klidně i normální, nebo sušší pleti protože nijak extrémně nestahuje a přijde mi velmi jemný. 
Marocký jíl bych doporučila spíše majitelkám smíšené a mastné pleti. Dle mého názoru má tendenci pleť více vysušit, při jeho působení také není od věci pleť přestříkávat vodou, protože na pleti zasychá a pne a po jeho smytí může být pokožka i mírně začervenalá, což ale po chvilce odezní. Marocký jíl obsahuje hořčík, vápník, selen a další skvělé věci, pokožku by měl (stejně jako růžový) čistit a navracet jí rovnováhu. 

Čistící pásky Rival de Loop jsou mou stálicí a i když se vlastně úplně tak nejedná o masku, musela jsem je sem zařadit. Fungují na mne výborně. Nalepí se na navlhčený obličej (já nejčastěji aplikuji na nos) a po 10-15 minutách ho opatrně strhnete i se všemi nečistotami, které z pórů vytáhne.
Detox maska Rival de Loop je za pár korun a pytlíčková varianta mi vyhovuje, můžu tak stále zkoušet něco nového. Obsahuje kyselinu fytovou, která na sebe váže škodliviny a zároveň oleje, díky kterým je krémová a pleť zároveň vyživí.
Hydratační maska Oriflame Love Nature má chladivou gelovou konzistenci a je určena pro smíšenou pleť. Obsahuje Aloe Vera, které je známé svými hydratačními schopnostmi. Aplikuje se na pleť na 10 min a poté smyje.
Okurková slupovací maska Freeman je velmi známou drogerkovou záležitostí. Má také gelovou konzistenci, avšak z obličeje se nesmývá, nechá se zcela zaschnout a poté se z obličeje sloupne. Odstraní tak odumřelé buňky a nečistoty. Je fajn, ale musím říct že na mě je moc jemná a při slupování jde dolů velmi lehce a bezbolestně, takže pleť tak dokonale nevyčistí. Musím říci, že co se slupovacích masek týče, měla jsem už lépe fungující - např. od značky Rival de Loop, o které jsem psala v posledních spotřebovaných produktech.

Nakonec jsem si nechala ještě jeden můj typ a tím je med. Ten můžeme nanést na pokožku samotný, nebo smíchaný s citronovou šťávou, pleť krásně desinfikuje, má protizánětlivé účinky a obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Na pleti ho můžeme nechat jak dlouho chceme, nijak nepne a nevysušuje, když nechávám působit medovou masku, za chvilku už ani nevím že ji na obličeji mám. Je samozřejmě nutné ji pak velmi pečlivě smýt vodou abychom nelepily, ale mohu ji opravdu doporučit, mé pleti dělá vyloženě dobře.

Jaké máte oblíbené masky a máte nějaký domácí recept?

9 komentářů:

  1. Masku od rivalu jsem měla, nevím jestli zrovna tuto, ale moc jsem spokojená nebyla. Nejraději mám masky od Freeman, ty jsou moc fajn a med je určitě taky dobrý, ale já si ho spíš dávám na rty:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě od Rivalu vyhovovala nejvíc ta slupovací. Med na rty je také dobrý nápad, vím že spoustě lidem na hojení rtů pomáhá.

      Vymazat
  2. no už som si robila zálusk na uhorkovú, ale asi kašlem na ňu.. :D dobre vedieť :)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je velmi jemná, pokud chceš něco účinnějšího, zkus ten Rival - je tedy jen v pytlíčku, ale stojí pár korun a dle mého názoru funguje mnohem lépe než Freeman.

      Vymazat
  3. Super článok ! :)
    Pozývam ťa na môj blog, kde prebieha GIVEAWAY: partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Já už jsem si hodně dlouho žádnou nekoupila, ráda si je dělám doma, ale jíl mám také ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čerstvé doma vyrobené masky mám také moc ráda!

      Vymazat

Všem moc děkuji za komentáře, velmi si jich vážím. :-)