pondělí 2. května 2016

Spotřebované produkty duben 2016

Ahoj všichni, žasnu tu nad tou hromadou produktů, nakupených za minulý měsíc a plácám se po rameni že jsem si ani moc nových věcí nenakoupila, zato se činím a spotřebovávám. Chtěla bych svoje zásoby kosmetiky zredukovat, protože např. krémů na tělo a sprchových gelů mám obrovské množství a doba expirace není neomezená. No slibuju, že se budu činit a redukovat dál. Pojďme na to.

Slupovací masku Rival de Loop už jsem měla několikrát a jsem s ní spokojená. Na pleti zaschne a při sloupnutí odstraní odumřelé buňky jako peeling a někdy také chloupky (au) :-) Bude vhodná spíš na smíšenou/mastnou pleť a obsahuje alkohol, kterým je dost cítit, takže asi nic pro suchou a citivou pleť. Tento typ masek mám ráda a určitě si jí opět pořídím.

Hodnocení: 9/10
Další maska Essentials od Oriflame byla vyživující. Měla podobu hutného krému, celkem pěkně voněla, na obličeji se nechala působit a zbytky se setřely. Nijak mne neoslovila a znovu bych ji mít nemusela.
Hodnocení: 3/10
Čistící pásky na nos Rival de Loop si kupuji stále znovu. Už ani nevím kolikáté je tohle balení a občas mi je krade i přítel. Používají se na vlhkou/mokrou pleť, kam se přilepí, nechají se 10-15 min. působit, kdy zaschnou a jakoby ztvrdnou a poté je sloupnete a vytáhnou celkem dost nečistot z pórů. Fungují tak, jak mají a jsem s nimi spokojená. Tvarem jsou vykrojené na partie nosu ale dají se použít i jinam. Určitě budu kupovat znovu.
Hodnocení: 9/10
Balea kondicionér oil repair je určený pro poškozené a suché vlasy. Já jej přimíchávám do barvy a občas použiju také jako klasický balzám. Musím říct že je opravdu fajn. Obsahuje arganový olej, vlasy jsou po něm hebké, stojí pár korun a navíc opravdu božsky voní! Tohle je myslím mé druhé balení a v koupelně už používám třetí. Nevím jestli ho budu kupovat znovu, možná už po čase zkusím něco nového, ale určitě jej mohu velmi doporučit.
Hodnocení: 7/10
Různé mycí gely a krémy na obličej používám moc ráda, protože se odličuji v první fázi vodou a nějakým takovýmto produktem. Tohle byl zrovna Alverde mycí krém pro problematickou pleť. Pleť nevysušoval a byl moc příjemný, palec nahoru za přírodní složení, které preferuji. Určitě jej můžu doporučit.
Hodnocení: 7/10
Micelární voda Mixa sice byla celkem dobrá, ale znovu už si ji nepořídím. Tato varianta byla pro smíšenou/mastnou pleť, měla ji zmatňovat a díky zinku také hojit a předcházet nedokonalostem. Mě u micelárních vod vadí, že svou povahou - tedy rozpouštět make-up a odličovat nejsou jako klasické pleťové vody a tonika a musí (nebo měly by se) z pleti smývat vodou a mě to obtěžuje. Mám raději pleťové vody, kterými pokožku dočistím a už je na obličeji mohu nechat. Příště už tedy ne a to se netýká jen této značky, prostě micelární vody mi svou povahou nevyhovují.
Hodnocení: 4/10
Šampon Alverde pro suché a poškozené vlasy obsahoval mandlový a arganový olej. Vlasy jako takové po něm byly pěkné, ale už delší dobu bojuji se suchou pokožkou hlavy a lupy. Také tento šampon mi pokožku hodně vysušoval, takže stále pátrám po nějakém, který mou pokožku hydratuje, místo aby ji vysušil jak tresku. Máte nějaký tip? Byla bych za něj moc ráda.
Hodnocení: 6/10

Zubní kartáčky Curaprox kupuji stále a stále a už jsem tu o nich psala minule. Jsou to absolutně nejlepší kartáčky, které jsou díky kulatým vláknům velmi šetrné k dásním a musím říct, že ačkoliv jsem teď zkoušela nějaký klasický z DM, letěl po chvíli do koše a na Curaprox už vážně nedám dopustit.

Hodnocení: 10/10
Zubní pasty kupuji většinou bělící a jak Colgate Maximum cavity protection, která by měla bojovat hlavně proti kazu, tak Signal Daily white, byly fajn. Asi sem pasty přestanu zařazovat, protože žádné rozdíly v nich prakticky nepociťuji a pasta za 20,- i 100,- mi přijde prakticky totožná. Snad jen kdybych měla nějakou speciální, nebo přírodní, tak vám ji sem dám.
Hodnocení: 7/10
Krém na ruce Dermacol Aroma ritual jsem měla jáko dárek k nějakému časopisu. Měl být s vůní belgické čokolády, ale naštěstí voněl spíš po pomerančích, maximálně po pomerančích v čokoládě. Vůni čokolády a kakaa mám ráda, ale ne v kosmetice, tam mi vždycky spíš smrdí, takže bylo fajn, že čokoládou přímo nevoněl. Hydratace nijak valná nevbyla, spíš na pokožce jakoby zaschl a seděl a pak jste ho při mytí rukou opláchly a mohli se mazat znovu (taky když si člověk přečtě složení, není se čemu divit). Příště už bych ho nechtěla.
Hodnocení: 4/10
Krém na ruce a tělo Oriflame mléko a med mi přišel trochu lepší než Dermacol, i když složení je srovnatelné. Byl takový svěží a lehký, dobře se vsakoval a hezky voněl. Mazala jsem se s ním už minulé léto, když jsem podcenila sluníčko a přijela od vody spálená, přišel mi krásně chladící - a na tomhle případu vidíte jak dlouho mi trvá spotřebovat jeden malý krém na tělo! Mazání prostě zanedbávám.. Znovu bych ho mít nemusela.
Hodnocení: 6/10

Odličovací tamponky Ebelin kupuji pravdidelně v DM a střídám se značkou Isana z Rossmanna, která je stejně kvalitní. Jsou ze 100% bavlny, jemné, pěkně odličují make-up i odlakují lak z nehtů a nemám jim co vytknout. Příště koupím znovu.

Hodnocení: 10/10
Balea gel na holení s mandarinkovou vůní byl skvělý. Nádherně voněl, tvořil bohatou, hustou pěnu a byl vážně perfektní. Byla to limitka, tak nevím jestli na něj narazím i příště, ale tyto gely jsou všeobecně výborné a mohu je doporučit.
Hodnocení: 10/10
Sprchový krém Dove s vůní magnolie a pistácie mě zaujal svou vůní v obchodě, bohužel při mytí a na těle se vůně změnila v klasickou mýdlovou. Byl krémový, pokožku ale nehydratoval a příště už bych ho nechtěla, hlavně tedy kvůli parfemaci, ze které jsem byla nakonec zklamaná.
Hodnocení: 5/10
Olejíčky do koupele Kneipp byly celkem dobré, ale nemyslím, že bych si je znovu pořídila. Nijak mě neuchvátili ani zajímavou vůní ani vlastnostmi i když přímo propadák to určitě není. Je to příjemná olejová koupel, vůně jsou také moc hezké - fialová lahvička byla s Levandulí a žlutá voněla po květinách a hlavně citronu a byla taková krásně svěží.
Hodnocení: 6/10
Náhradní náplň mýdla na ruce Isana zimní mýdlo byla z limitky a voněla nádherně po mandlích, vanilce a karamelu. K vánoční atmosféře tady jako stvořené, pro příští rok proč ne, teď na léto mám ale ráda svěží a ovocné vůně.
Hodnocení: 8/10

Snad vás mí spotřebovanci bavili a našli jste si produkt, který vás zaujal. Krásný den!

8 komentářů:

  1. Ten kondicionér asi vyzkouším, už jsem na něj četla víc dobrých recenzí. Micelární vody používám a nesmývám je po pravdě sem ani nevěděla že se to má. Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Micely jsou tenzidy a tenzidy z pleti vždy oplachujeme (např. mýdlo), u micelárních vod si to ale spousta lidí neuvědomuje. Dle mého názoru by se oplachovat měly, ale samozřejmě je na každém, jak je bude používat.

      Vymazat
  2. super veci :) ja mám kondicionér od Dove a som s ním veľmi spokojná :)
    www.beautyporadca.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím čím to je, ale já jsem od Dove ještě nenarazila na produkt, který by mi vyhovoval a tak tuhle značku už spíše míjím, ale každý jsme jiný, takže pro spoustu lidí bude určitě Dove skvělá značka. Obecně mi přijde že mají hodně chemie ve složení, co u nich ale oceňuji jsou reklamní kampaně se skutečně vypadajícími modelkami s ženskými křivkami, to podporuji! :-)

      Vymazat
  3. Naozaj slušná spotreba! :) Ja za mesiac miniem také 3-4 produkty :D Micelárku od MIXY som mala aj ja, a nevedela som si ju vynachváliť no kvôli jednej zlej skúsenosti s ľuďmi ktorí s touto značkou pracujú som od nej upustila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám spoustu věcí načatých a mám v nich třeba už jen polovinu a tak jsem se do toho dala a v rámci redukování kosmetiky se už snažím konečně něco dopotřebovat :-)

      Vymazat

Všem moc děkuji za komentáře, velmi si jich vážím. :-)