pondělí 16. května 2016

My fragnance collection / Má sbírka vůní

Krásný den všem. Dnes jsem si pro vás připravila takový malý přehled mých aktuálních vůní. Záměrně nepíšu parfémů, protože já mám většinou cenově dostupnější toaletky, nebo tělové spreje, ale parfémy u mě také najdete. Ještě bych ráda zmínila, že mám ráda svěží vůně, vůně ženské a sexy, mohou být i sladší a v květinových či ovocných tónech. Naopak těžké kořeněné až orientální vůně nenosím, nevoní mi a ani se k mé osobnosti nehodí. Pojďme tedy na to.

Jako první tu mám dva klasické drogerkové zástupce z řady natural spray.

Playboy Generation je asi jediná, která mi od této značky voní. Je jako stvořená na léto, velmi šťavnatá, ovocná a hravá. Výdrž moc velkou nemá, ale je mi příjemná. Vonnými složkami jsou třešně, růžový pepř a mandarinka, jasmín, fialky, maliny, pižmo, cedr a santalové dřevo.
Katy Perry - Killer Queen mám už po druhé a třetí flakonek již čeká v zásobě ve skříni. Tuhle vůni miluju. Je sladká, sexy, na mě už v trochu těžší a kořeněnější škále, ale rozhodně jen jemně, žádný bolehlav. Nejraději ji nosím na podzim a v zimě, nebo až na večerní příležitost. Velmi dobře drží a to i v této levné verzi. Mezi vonné komponenty patří např. pralinky, které jsou z ní opravdu cítit a činí tuto vůni omamnou a sladkou, dále pačuli, kašmírové dřevo, jasmín, bergamot, lesní plody i švestky.

Dvěma zástupci katalogové kosmetiky jsou tělové spreje.

Avon - Vanilla je čistou sladkou vůní vanilky. V sortimentu již bohužel není a tak si ji šetřím, protože vanilkovou vůni miluju. Během dne je samozřejmě potřeba přestříknout, protože tělové spreje jsou lehoučké a na těle mnoho nevydrží.
Oriflame - Miss Happy je svěží vůně ve které je ale i malý kořeněný a hořký náznak. Dle mého názoru je vhodná pro celoroční nošení a díky malému plastovému flakonku je fajn do kabelky. Není to nic co by mě uchvátilo, ale na běžné nošení např. do práce, kam si mé nejoblíbenější kousky většinou neplýtvám, je fajn.

Celá škála toaletek B.U. je u mě už klasika. Máme s taťkou totiž na vánoce takovou tradici, že vždy já i sestra od něj dostaneme nový přírůstek právě od této značky. Musím říct že se mi vždy trefí do vkusu a že většina z nabídky B.U mi voní a kupuji si je i sama. Také výdrž se mi zdá velmi dobrá - nějaké 3-4 hodinky určitě. Jsou za skvělou cenu -  v akci se dají sehnat už za necelé 200,- a i 50 ml flakonek je bytelný a do kabelky fajn.

B.U. - Candy love je květinově dřevitá krásná vůně, ve které najdete vanilku, jahody, pralinky, jasmín, chrpu a santalové dřevo.
B.U. - Hippy Soul je velmi svěží až citrusová vůně na jaro jako stvořená.Z vonných kompozic najdeme mandarinku, černý rybíz, pivoňku, jasmín, broskev, pomerančový květ, vanilku, santalové a cedrové dřevo.
B.U. - My Secret je momentálně z této čtveřice mou nejoblíbenější. Je to ovocná sladká a sexy vůně. Teď na jaro mě moc baví a sklízím s ní i komplimenty. Obsahuje vonné složky jablka, hrušky, maliny, kokosu, třešní, mandarinky, jasmínu, gardénie, ale také marshmallow!
B.U. - Heartbeat mám určitě už po druhé, možná po třetí. Je to výrazná květinová, ženská, smyslná vůně a velice dobře drží (alespoň na mě), řekla bych že určitě nějakých 6-8 hodin dá. Nalezneme v ní bergamot, červené bobule, frézii, růže, vanilku, santalové dřevo a pižmo.

Parfém Bruno Banani - Made for Woman je ženská lehká vůně z ovocně-květinového ranku. Mám už druhou lahvičku a mám tuto vůni moc ráda. Je krásně svěží ale přitom sexy, také se mi moc líbí flakonek, který ale díky absenci uzávěru do kabelky praktický moc není  (i když díky "pojistce" zmáčknout nejde). Součástí je také řetízkový náramek na ruku s nápisem Made for Woman, který je sice milým bonusem, ale nenosím ho. V parfému najdeme ostružiny, čaj, iris, fialku, rybíz, broskev, malinu, ambru a vodní tóny.

Cacharel - Amor Amor je má veliká láska. Přijde mi, že tahle vůně jsem prostě já. Cítím se v ní nádherně a mám ji ráda pro jakoukoli příležitost a v jakémkoli období. Miluju flakonek, který je sice opět bez uzávěru, takže do kabelky není vhodný, ale odpouštím mu to. Nádherná rudá barva i očko, kterým vůně prolétne když ji na sebe stříknete, jež má evokovat pojistku granátu, jakoby amorkovy už luk a šípy lásky nestačily :-) Tento můj oblíbenec obsahuje grapefruit, černý rybíz, pomeranč, bergamot, mandarinku, kasii, jasmín, konvalinku, meruňku, lilii, růži, cedr, pižmo, vanilku, santalové dřevo, fazoli tonka a ambru.

New Yorker - Style up Women je klasická dívčí sladká a šťavnatá vůně. Moc se mi líbí flakonek, který přechází od tmavě, po světle růžovou. Vůně je lehčí a taková typicky letní, nevydrží vonět dlouho, tak 4 hoďky a určitě to není nic z čeho bych si sedla na zadek, ale takové vůně se mi líbili už v "teen" letech a ráda si ji občas vezmu. Obsahuje například frézii, mango, gardénii, meruňky, bergamot, mučenku a brambořík.

Adidas -  Pure Lightness je pro mě velmi svěží, lehká a sportovní vůně. Cítím v ní déšť a vodu jako takovou a tak si ji většinou beru, když je pošmourné a deštivé počasí. Obsahuje jasmín, magnólii, fialku, lilii, pižmo, meloun, jablko a vodní akord.

Christina Aguilera - Woman je (jak už sám název napovídá) velmi ženská a sexy vůně, která velmi obstojně drží a zařadila bych ji do květonové kategorie. Už v minulosti jsem od Christiny měla i jiný parfém a to Inspire, který byl také nádherný a obecně její parfémy hodnotím velmi kladně. Mimochodem Christinu jako zpěvačku i jako krásnou ženu obdivuju a i když to není zrovna můj hudební styl, některé její songy si ráda poslechnu a vypadá to že na co sáhne, to jí jde a to včetně tvoření parfémů :-) V parfému Woman nejdete růžový pepř, liči, hrušku, bergamot, lístky fialky, růži, med, magnólii, santalové dřevo, fazoli tonka a jantar.

Avril Lavigne - Black Star je opět ženská a sexy vůně. Avril jako ženu ani jako zpěvačku ráda nemám a vždy jsem ji brala jako takový poprockový kýč, ale parfém se jí dle mého názoru povedl víc než tvorba. Opět obstojně drží a také flakonek je povedený. Pod uzávěrem obsahuje kovový prstýnek, který je bohužel nepoužitelný, ale vypadá na lahvičce pěkně a také samotné sklo je zajímavě tvarované. Jeho kompozice je mango, hruška, černý rybíz, jasmín, červený ibišek, lotosový květ, santalové dřevo, vanilka, pižmo a tmavá čokoláda.

Jako poslední jsem si nechala kontroverzí téma a to jsou napodobeniny známých značek parfémů. Chápu že napodobeniny ať už parfémů, nebo např. paletek stínů od známých značek apod. mohou někoho iritovat, ale já osobně s tím problém nemám a spíše to vnímám jako levnou a dostupnou variantu, jak si něco podobného pořídit.

Tyto parfémy (opravdu jsou to skutečné parfémy) jsou od značky Esentis a já jsem si objednala hned 3 varianty. Flakonky jsou označené jen číslem a jsou velmi štíhlé, jednoduché a skladné, do kabelky ideální. Obsah je 22 ml a cena kolem 90,- Kč. 
Vůně tu nebudu hodnotit jako originály, takže nebudu vypisovat jednotlivé složky, jen zmíním subjektivní pocit z nich. Ani jednu jsem nikdy neměla v originále, takže nemohu posoudit, zda jsou totožné, ale chystám se do parfumérie to prubnout. Spousta zákaznic ale píše, že jsou opravdu shodné s originálem, který mají doma a šetří si ho a nebo hledaly méně nákladnou kabelkovou variantu.
Jako první zleva je parfém inspirovaný vůni Thierry Mugler - Alien Extraordinare. Vůně je květinová, ženská a smyslná a jak je vidět, ze všech tří ji mám nejraději a používám nejčastěji.
Prostřední vůně má být inspirována Paco Rabane - Lady Million. Tohle je na mě síla. Když jsem ji zkusila poprvé bylo to zhruba se slovy - fůůůůj tak to snad ne, co to je? Smrdím jak stará bába (kořeněné vůně ve mě evokují "babské" těžké parfémy, omluvám se za ty výrazy). Každopádně po čase se rozležela a začala být celkem příjemná a taková krémová, i když stále výrazná a kořeněná. No zatím jsem se neodhodlala si ji vzít, ale dám ji ještě šanci a když se neskamarádíme, poputuje o dům dál, nebo zůstane jako záchodový osvěžovač :-)
Posledním parfémem je modrá tekutina inspirovaná Thierry Mugler - Angel. Angel jsem si kdysi očichávala v parfumérii a na jednu stranu mi voněla a na druhou bylo v ní něco tak zvláštího, až mi vadila. Zkusila jsem si ji tedy objednat v této formě no a dopadlo to vlastně podobně. Nedokážu už s odstupem času posoudit jestli voní jako originál, to budu muset zjistit při nejbližší návštěvě parfumerie, jak už jsem psala, ale musím říct, že tahle vůně je mega silná až bolehlavová. Sladká a velmi zvláštní, na jednu stranu mi voní a na druhou mi po čase začne už trochu vadit, jak vidíte, zatím mi z ní také moc neubylo.

Jaká je vaše nejoblíbenější vůně a co říkáte na vůně "inspirované" známými značkami?

8 komentářů:

  1. Pěkná sbírka, taky těžké vůně nemusím, já mám ráda spíš sportovní od Adidasu jsou fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si Adidas kupovala spíš v teen letech, ale i teď jsou obzvlášť na léto fajn, protože bývají lehké.

      Vymazat
  2. Poznam len Amor Amor a tu mam strasne rada :) Moja oblubena je Versace Vanitas :)

    Pozyvam na velku predletnu GIVEAWAY, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/05/rexona-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amor Amor je má nejoblíbenější. Od Versace mi nejvíc voní pánské parfémy :-)

      Vymazat
  3. Wau super zberka, Christinu Agileru mala kamaratka a bola kraaasna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Ano Christina mívá většinu vůní skvělých a podle mě i ve slušné kvalitě.

      Vymazat
  4. koukám, že tady je někdo podobný blázínek jako já :D Avon spreje mám doma neustále hned v několika variantách, protože jsou neuvěřitelně univerzální. naprosto jsem si zamilovala B.U. Candy Love - používala ji moje spolubydlící a já neustále chodím do DMka si ji očuchat a je jen otázkou času, kdy ji také budu mít doma :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To asi ano :-) Avon spreje jsou moc fajn a teď mě láká na léto i melounový tělový sprej Balea tak myslím, že se sbírka opět rozroste i když se snažím ji spotřebovávat :-)

      Vymazat

Všem moc děkuji za komentáře, velmi si jich vážím. :-)