pondělí 18. dubna 2016

Yankee Candle haul / Co jsem doposud ukořistila od Yankee Candle

Krásný den všem! Jsem svíčkový maniak, je to tak :-) a to nejen co se Yankee Candle týče, mám ráda i jiné značky, nebo i svíčky nevoňavé (i když ty voňavé jsou samozřejmě lepší). Dnes to ale bude jen a pouze o "America´s best loved candle" - tedy Yankee Candle.

Moje sbírka rozhodně není nijak velká, přeci jen tato značka nepatří mezi nejlevnější a tak si nějakou krásku, nebo vosk dopřeju výjimečně a nebo je od přítele dostanu jako dárek, protože ví, že mám YC moc ráda. 
Co se nákupů týče, nějaké vosky mám z kamenné prodejny - v našem městě je mají většinou v prodejnách s bytovými doplňky a v květinářství. V Globusu pak mají řadu "Simply home", ale tu za moc kvalitní nepovažuji. Zkoušela jsem z této řady vosk Midsummer´s night ale téměř nevoňel a zrovna tato vůně by měla být celkem silná.
Z internetových obchodů mám dobrou zkušenost s obchodem Svět bytových vůní. Pokud zaplatíte předem na účet a vyzvednete si balíček na jedné z mnoha poboček Zásilkovny, pak zaplatíte za doručení pouze 20,- Kč, což je podle mě naprosto skvělé. Ceny mají stejné jako oficiální YC shop a také každý měsíc 2 akční vůně a samozřejmě i jiné značky svíček, difuzérů atd.

Jak jsem již zmínila YC má každý měsíc akci zvanou "vůně měsíce" kdy na 2 vybrané vůně ve všech provedeních, tedy svíce, vosky i votivky je 20% sleva. Většinou této akce využívám a nakupuji s touto slevou.

Vosky jsou nejlepší pro vyzkoušení vůně a také bývají nejsilnější a ve velmi krátké době provoní celou místnost, což mi moc vyhovuje. Může se ale stát, že s voskem budete co se týče intenzity vůně spokojeni, ale svíce již bude slabší. Plná cena vosku bývá 59,- Kč, pokud ho kupujete v akci, pak 47,- Kč, což už zní lépe. Já mám mističku aromalampy menší a vosk rozděluji na 3-4 části, přičemž každá část vydrží vonět cca 2 čajové svíčky - tedy 2x4 hodiny. Při plném využití vosku mám tedy vůni na 36 hodin, což je myslím velmi slušné, ale já jsem takové hospodárné děvče, někdo jiný má třeba vosk na 1-2 použití a oficiální stránky uvádějí výdrž vosku 8 hodin.

Midsummer´s night byla první vůně, kterou jsem vyzkoušela. Měla jsem votivní svíčku a vosk, ale bohužel ze zmiňované "Simply home" řady. Vůně je to naprosto nádherná. Voní mi jako ta nejnádhernější a nejvíc sexy pánská kolínská! Je směsicí pižma, pačuli, šalvěje a mahagonové kolínské a v budoucnu si ji určitě znovu pořídím, určitě už ne ale ze zmíněné "Simply home" řady, kde i tato jinak výraznější vůně byla velmi slabá a byla jsem z ní zklamaná. Obal již nemám, tak přikládám fotku z oficiálních YC stránek.
Lake sunset je pro mě nádhernou podzimní vůní. Opět je v ní pižmo, je ale zároveň svěží jako vzduch o vlahém podzimním večeru. Je velmi příjemná a uklidňující.
Home sweet home je velmi silná typicky vánoční kořeněná vůně, ve které je dominantní skořice, kterou miluji. Pálila jsem ji o vánocích a byla skvělá.

Honey glow je sladší medově kořeněná, dřevitá a luxusní vůně. Opravdu překrásná a kdyby existoval parfém, určitě bych si ho koupila.
Amber moon je na podobné vlně, ale již není tak sladká jako Honey glow, je spíše do pánské vůně. Jedná se o kompozici zlaté ambry, pačuli a santalového dřeva.

Mango peach salsa je ovocná šťavnatá vůně, slaďoučká a hravá. Na léto bude výborná.
Pineapple cilantro je také typicky letní ovocná tropická vůně ananasu. Sladká a svěží zároveň a také už se na ni moc těším.

Aroma lampu mám obyčejnou za pár korun, ale slouží mi výborně. Vosky z ní jdou pěkně vyloupnout takže nemám co vytknout. Pokud systém výměny vosků doposud neznáte, když vosk uvolní všechnu svou vůni a vy jej chcete vyměnit, vosk se nechá ztuhnout, aromalampa se vloží na pár hodin do mrazáku a vosk se poté naprosto uvolní a sám z kalíšku vypadne.

Svíce mám zatím pouze dvě a to v provedení Classic střední a Classic velký. Plná cena středních svící je 589,- Kč, velké jsou v plné ceně za 769,- Kč. Tady už se tedy opravdu vyplatí počkat si na nějakou akci.

Honey blossom je květinová vůně. I ve svíci mi přijde její intenzita silná, vonné jezírko se v ní tvoří bez problémů a hoří krásně rovnoměrně. Jedná se o výraznější květinovou vůni s tóny medového pižma, frézie a dřeva. Líbí se mi v jakémkoli ročním období.
Pink carnation byla limitka a jedná se opět o vůni z květinové řady. Je opět skvělá v jakoukoli roční dobu, ale obzvlášť teď na jaře je nádherná. Svěží a výrazná vůně karafiátů je myslím naprosto univerzální a bude se líbit mnoha ženám. Vonné jezírko se u ní tvoří ale o něco hůře a ani po 4 hodinách není zcela rovnoměrně rozpuštěné a tak si vždy musím vypomoci alobalem, popř. vosk po stranách něčím shrnu, aby nehořela do tunelu, zatím se mi to daří :-)

Jak jste na tom se svíčkami vy? Také milujete nádherně provoněný domov a občas nějaké penízky za vonnou svíčku utratíte?

10 komentářů:

  1. Já jsem ještě žádnou Yankee Candle nezkoušela ale moc mě to láká. lucka

    OdpovědětVymazat
  2. Ja už musím vyskúšať tie vosky :) len keďže nemám ani aróma lampu, tak si musím odložiť na to trochu viac peňazí :D a potom objednať všetko naraz :) inak super článok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, pokud netrváš na značkové aroma lampě, pak se dá pořídit i za pár korun. Ta moje na obrázku stála jen něco klem 30,- Kč a slouží výborně.

      Vymazat
  3. Měla jsem tu fluffy towels a ta je božská. Z těch co píšeš ty jsem ještě nezkoušela žádnou, ale vypadají taky hezky. Šáry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fluffy Towels bych také ráda zkusila a nejen tu :-)

      Vymazat
  4. Nevím, jestli jsi viděla Scream Queens, ale já bych byla určitě ta ujetá na svíčky.
    Yankee candles jsou mé oblíbené a fakt si přijdu ujetě, když utrácím takový prachy za svíčky. Wtf.
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem neviděla, myslím že ujetých je nás víc ;-)

      Vymazat

Všem moc děkuji za komentáře, velmi si jich vážím. :-)